10 Mart 2015 Salı

6-12 yaş Tel Ali'yi seviyor mu?


_  Atasözleri, deyimler… Meğer dilimiz ne kadar zenginmiş! Peki, sen bu konuda ne kadar iyisin? Tel Ali'yle bilgilerini sınamaya var mısın? O sorsun, sen tahmin et! Canlı yayında heyecan dolu bir yarışma.



TRT Çocuk ’ta yayınlanan Tel Ali yarışma programının tanıtımı bu şekilde. Çöp adam çizimlerinden esinlenilen bu program 6_12 yaş aralığına hitap ediyor. Yarışmacılar telefon bağlantısıyla, Tel Ali'nin çizdiği objeleri bulmaya çalışıyorlar. 10 dakika süren programa iki çocuk katılabiliyor.






Tel Ali yarışma programında ekran çok boş kalıyor. Grafik tasarım açısından daha da zenginleşebilir. Tel Ali'nin altından geçen balıklar bile hep aynı. İzlerken bir müddet sonra aynı düzen sıkıyor. Aylar geçiyor hatta yıllar Tel Ali'nin grafik tasarımı aynı.




Programın beğendiğim yönü atasözleri ve deyimlerin sorulması. Siz de çocuğunuzla programı izleyip beraber sorulara yanıt bulabilirsiniz. Eğer çocuğunuz bu programı seviyorsa evde tüm aile bireylerinin katılımıyla bu oyunu oynayabilirsiniz.



Programda dikkatimi çeken bir eksik de: Efekt sesi kullanılmıyor. Tel Ali denizin üstünde ama biz hiç dalga sesleri duymuyoruz. Martılar uçuyor ama hiç martı sesi yok. Tel Ali denize düşüyor yine çıt yok! Genel olarak efekt sesleri olmayınca yapay, tatsız tuzsuz bir program ortaya çıkıyor.


Yayın saati: Hafta içi her gün 19.40




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder